Contactgegevens:

  • Reparatie Plus
  • Industrieweg 3f
  • 8263AA Kampen
  • T: 038-386 10 51

Aangesloten bij:

ICT WAARBORG

Meest bekeken

Windows 7 Update KB977074 zorgt voor problemen

Nieuwe Windows 7-update zorgt voor instabiliteit

 

windows7-nieuwe-logoDe onlangs uitgebrachte update voor Windows 7 - de KB977074 - zorgt voor problemen. De update was juist bedoeld om de stabiliteit en betrouwbaarheid van het besturingssysteem te verbeteren.
 

De update KB977074 werd eind januari uitgebracht en automatisch verspreid via Windows Update. Nu blijkt dat de update voor opstartproblemen kan zorgen bij Windows 7. Sommige machines booten niet meer, of blijven juist hangen op het moment dat het wachtwoord wordt opgegeven en de desktop zou moeten verschijnen.

In het Technet Forum van Microsoft komen klachten binnen over de update. Bij veel gebruikers blijkt dat na het deïnstalleren van de update, de problemen zijn verdwenen, wat inderdaad duidt op een fout in update KB977074.

Indien u na het installeren van deze updat ook problemen hebt, die vooral betrekking hebben op het opstarten van de Windows 7-computer, dan is het aan te raden om de update weer te verwijderen. Aangezien het hier niet om een security-update gaat, maar om een stabiliteitsupdate, is het over het algemeen veilig om update KB977074 te verwijderen. Als uw computer echter geen problemen geeft me deze update, kunt u hem gerust laten staan.

 Update verwijderen

Controleer of de update bij u is geïnstalleerd. Dat doet u als volgt:

Klik op de startknop en typ meteen de volgende opdracht in, gevolgd door de enter-toets:

geïnstalleerde updates

 
windows7-geinstalleerde-updates

 

U krijgt vervolgens een overzicht van alle in Windows 7-geïnstalleerde updates te zien. Zoek in de lijst voor het kopje 'Microsoft Windows'. Indien de update bij u is geïnstalleerd en u wilt deze verwijderen, dan dubbelklikt u op de naam van de update of klikt u met de rechter muisknop en kiest u voor 'verwijderen'.

 

windows-update-977074

Start na het verwijderen de computer opnieuw op om de wiijzigingen door te voeren.

Via: Pc-Active