Contactgegevens:

  • Reparatie Plus
  • Industrieweg 3f
  • 8263AA Kampen
  • T: 038-386 10 51

Aangesloten bij:

ICT WAARBORG

Meest bekeken

PC's onbruikbaar door fout McAfee

Door een fout in een update van een virusscanner van McAfee is een nog onbekend aantal computers bij bedrijven beschadigd geraakt. Dat meldde de databeveiligingssite Security.nl woensdag. Mogelijk gaat het om een wereldwijd probleem.

Volgens Wilbert de Vries, hoofdredacteur van de ICT-nieuwssite Tweakers.net, kunnen potentieel tienduizenden computers zijn geraakt. ,,In theorie kan het gaan om alle computers die op Windows draaien'', aldus de Vries. Het zou gaan om de zakelijke virusscanner van McAfee, die het bestand 'svchost.exe' als besmet beschouwt. Door het verwijderen of in quarantaine plaatsen van het bestand kan het systeem te kampen krijgen met het willekeurig herstarten van de computer.

Bij veel bedrijven, waaronder het ANP, zijn PC's (desktops en laptops) onbruikbaar geworden. McAfee heeft inmiddels een speciale pagina op zijn site ingericht met een oplossing voor het probleem. Maar het is nog onduidelijk hoe snel het euvel opgelost kan worden. ,,De meeste mensen kunnen niet eens inloggen voordat het systeem zichzelf uitschakelt, dus kunnen ze geen e-mail lezen over hoe ze dit kunnen oplossen'', aldus een systeembeheerder op Securiy.nl.

Op het forum van Tweakers melden bezoekers dat de problemen zich vanaf ongeveer 16.00 uur voordoen, waarbij de problemen beperkt lijken tot systemen met Windows XP en mogelijk ook Windows 2000 en Windows Vista.

Via: Telegraaf.nl

De oplossing? Check McAfee.com